Välkommen till oss

Jag som står bakom stamnamnet S*Winsnes Wilda  heter Wilda ( sen 23/5-23) och bor i Alingsås som ligger ca 5 mil från Göteborg. Mina älskade Norska Skogkatter  är en stor del av mitt liv och katterna lever med oss som fullvärdiga familjemedlemmar.
Här bor också min yngsta dotter, 2 Tamråttor och en liten hamster.

Mitt stamnamn fick jag godkänt Oktober 2008 och vår första kull föddes Augusti 2009, Är medlem i SVERAK klubben Ädelkatten och innehar tillstånd från Länstyrelsen.

 

Lite om Norsk Skogkatt

Norsk skogkatt godkändes 1978 som ras i FIFe (efter beslut av FIFes GF 1977) och samma år registrerades den första inom SVERAK.

EMS raskod: NFO  
Engelskt namn: Norwegian forest cat

 

Historia och ursprung
Redan tidigt i litteraturen omnämns Norsk Skogkatt som Huldrekatta eller Trollkatta. Denna stora och robusta katt har under århundraden avlats fram i en kall och hård Norsk natur.
I slutet på 1930-talet började Norrmännen att inse att denna Trollkatta höll på att försvinna. Den första skogkatten visades upp redan 1938 på en kattutställning men det dröjde ända in på slutet av 1960-talet innan de första entusiasterna började avla fram sin national (s)katt på allvar.

 

Päls

Skogisen är anpassad att leva i ett bistert klimat varför den har en speciell päls med tjock underull samt långa vattenavstötande täckhår hängande över ryggen utmed sidorna.
Vuxna djur har kindskägg, krage och ”byxor” på bakbenen.

 

Storlek och utseende

Skogisen är storvuxen och muskulös med lång kropp och höga ben – bakbenen är högre än frambenen. Den har en trekantig huvudform, stora tofsförsedda öron och något snedställda ögon. Den kraftiga hakan och den raka näsan förstärker det vilda utseendet.
Den utvecklas långsamt och det kan ta flera år innan den nått full fysik.

 

Hälsa

Hälsoprogram finns inom FIFe (och därmed SVERAK) att förebygga GDS IV hos norsk skogkatt. Genom hälsoprogrammet minskar antalet katter som bär på genen för GSD IV.

Vid – den sällan förekommande – sjukdomen glycogen storage disease, GSD typ IV, är en gen för enzymet GBE1 (glycogen branching enzyme) muterad. Detta får som följd lagringen (metabolismen) av glykogen blir defekt och det lagras utan att kunna frigöra någon användbar energi. Musklerna förtvinar och förlamas.
I den stamtavla du får när du köper en SVERAK-registrerad norsk skogkatt finns notering om GSD IV-status enligt följande:
GSD IV-normal enligt DNA-test
GSD IV-normal enligt DNA-test på föräldradjur
GSD IV-normal enligt DNA-test på föräldrar eller föregående generationer
GSD IV-bärare enligt DNA-test
GSD IV-affekterad enligt DNA-test

Källa:
www.sverak.se

Kontakta oss

Mail: 
wildawinsnes@gmail.com

We are on:

Instagram & Facebook
Winsnes Wilda Cattery
 

loading...
Flag Counter

Nyheter

15/2
Idag är kullen 11 veckor. Förra veckan fick vi tyvärr låta BR somna in pga akut trauma..
Killer Queen är till salu, en underbart vacker tjej med skinn på näsan. Se mer foton på kattungesidan.

1 Feb.
Idag flyttade Psykbryt till sin nya familj, vi önskar dom all lycka <3 The Hitman är bokad och kommer bo ihop med Frank Beard från foderkullen vi hade. Blir toppen. Bohemian Rapsody och Killer Queen är fortfarande till salu. Maila vid intresse.
26/1
Hemsidan har tyvärr legat nere ett tag men nu är vi igång igen. Kattungarna växer och frodas. The Miracle är bokad dom övriga 3 är fortfarande till salu. Psykbryt är också äntligen bokad till ett underbart hem och flyttar nästa vecka.
17/12
I Torsdags var kullen 2 veckor, uppdaterat deras album med nya bilder.
7/12
QueenKullen är redan 1 vecka och växer så det knakar. Maya är en superbra mamma, väldigt trygg och omhändertagande. Foton finns på deras sida.

2/12
Idag fyller nyblivna mamman Maya 2 år. Bebisarna växer och mår fint men vi förlorade tyvärr den lille svarte killen. 

30/11
I natt föddes Mayas första kull, 4 hanar och 1 hona. Pappa är vår Link. Allt gick såå bra, tyvärr  har en av killarna det kämpigt men vi har hopp. Vi är på bokstaven Q så temat var givet, en Queen Kull med namn efter deras låtar. Se mer info på kattungesidan. Psykbryt från vår Punkbandskull är fortfarande till salu.

11/11
Idag flyttade Misfits till sin nya matte, vi önskar dom stort lycka till <3
Joy Division och Psykbryt letar fortfarande nya hem.
5/11
Idag blev Misfits bokad, han kommer få bästa hemmet <3

31/10
Alla 3 i vår nuvarande kull är fortfarande till salu. se mer info och foton( länk på varjes album i presentation)  på kattungesidan.
22/9
Kullen är redan 13 veckor och myskillarna Misfits och Psykbryt söker nya familjer att älskas av. Dom är två sociala kärvänliga pojkar som kommer bli stora ståtliga killar precis som pappa Link och farfar Hades. Färdiga att flytta 29/9.

( rosa text är länkar)

19/8

Kullen växer fort nu 8 veckor och nya foton i deras album. Pojkarna är båda till salu, jättemysiga och vana vid andra katter, barn och allt som tillhör i ett hem. Vår foderkatt Nanna har fått 3 fina pojkar som blir 3 veckor på söndag, dom säljs av Jennie Rydelius S*Kinhas katteri men växer upp här

13/8
Nu är vår Punkbands kull 7 veckor och det är full fart i hela huset. Denna kull är så underbar och utvecklas såå fint. Joy är bokad av en god vän och uppfödare ,ska bli så kul att få fortsätta följa henne på nära håll. Misfits finns det visat intresse på men inget är bestämt än.

21/7
Semestertider blir uppdateringarna lite lidande men nu är småbusarna 5 veckor och det är fullt ös. Äter fast föda,sköter lådan med den ära
n och är gosigast i världen. Honan Joy Divison är till salu, pojkarna kommer utvärderas ett tag då en kommer behållas på foder men intresse kan lämnas. Fotoalbumen har nya bilder, filmklipp på dom kan ni se på katteriets sida på  facebook <3

2/7
I fredags blev P Kullen 2 veckor. nya foton i deras album, vikterna är från fredag.

23/6
Midsommarafton och vår P kull är 1 vecka gamla. Fått ta lita snabba foton så kvaliten är sådär men dom ökar fint i vikt. Joy har öppnat ögonen helt och brödernas är på god väg. Länk till respektive album finns under foton på kattungesidan.
Min fina vän Hanna har 3 norska Skogkattsungar ( pojkar)som söker bra hem, kika gärna in på hennes hemsida SE*Hels Rike

22/6
Den 16/6 föddes här en överraskningskull som Winterfell och Link bakat i hemlighet . Allt gick bra och nu är dom stolta föräldrar till 1 flicka och 2 pojkar. Link blev dessutom samma vecka pappa till samma antal kattungar och kön hos S'Svaleboskogens katteri. Dom hittar ni på facebook och instagram,sök på stamnamnet. Våra små föddes frostade men friska. Bättre foton kommer men dom har fått en egen sida på Kattungesidan.

30/4
Idag fyller vår älskade Hades 6 år <3 Lagt ut lite nya foton på ett gäng här. Grattis till hans halvsyster Pandora som också blir 6 år idag <3
Mars 2023
Nu har tiden rusat iväg här utan uppdateringar igen. Link har hunnit fylla 2 år och Maya är över året så vi hoppas på kattungar i vår/sommar. Kan också tänka mig att låna ut S*Winsnes Wilda River (Link) till nån passande tjej så är ni intresserade kontakta mig bara

4/11
Uppdateringarna blir sällan fram till kull då jag inte har egen dator just nu men både Maya och vår foderkatt Nanna har varit på sin första utställning med fina resultat. Nästa blir Ädelkattens i December. Våra planer inför nästa åt är uppdaterade. Kika gärna in :-) S*Winsnes Wilda River ( Link) kommer lånas ut till rätt honor, vid intresse maila eller kontakta mig via katteriets facebook  Winsnes Wilda Cattery

14/8
I veckan flyttade vår nya lilla foderkatt S*Kinahs Rare Diamond in. Vi kallar henne Nanna och hon är en underbar tjej som kommit in väl i vår flock. Jag och hennes ägare Jennie har känt varandra länge och vi är så glada över detta samarbete.

18/7
Sommar och semester så uppdateringar blir det mest på deras facebook , sök på Winsnes Wilda Cattery. Till hösten ska vi äntligen ge oss ut på lite utställningar.
26/4
Idag flyttade Fudge till sin egna familj, vi önskar dom lycka till och tackar alla dessa fantastiska människor som öppnat hem och hjärtan för våra små. Maya finns numera på sidan Honor och har funnit sig bra tillrätta här. En helt fantastisk tjej <3


23/4

I onsdags kom min fina vän och  uppfödare, Inger Karlsson S*Aborgatos hit från Köping och levererade vår nyaste tjej S*Aborgatos Urd som vi kallar Maya. Tusen tack för detta förtroendet och för en så trevlig dag ihop. <3
22/4 kastrerade vi Hades som nu får fokusera på mat och gos istället för tjejer <3 Tack för alla underbara kattungar min finaste kille <315/4

Idag har Java Chip som kommer kallas Kenzo, flyttat till sin nya husse. Vi önskar stort lycka till <3
Vi har White Fudge kvar till salu som letar efter sitt egna kärleksfulla hem.

10/4
Igår åkte jag med när Carrot Cake flyttade till Lysekil. 4 Wilda katten dessa underbara människor köpt av mig då blir det lite speciellt. Gick kanonbra. Kullen är idag 13 veckor men blir mer uppdaterat kring kattungesidan imorgon. Whit Fudge är till salu.
8/4
Igår flyttade Caramel Coconut till Göteborg. Vi önskar henne och matte lycka till <3 

4/4
 Igår blev vår Oreo kull 12 veckor och idag blev dom vaccinerade, chippade och besiktigade u.a. På Torsdag flyttar den första. White Fudge är till salu .

20/3
kullen växer och mår bra. Pga livet har jag inte varit så aktiv med hemsidan.

27/2
Redan 7 veckor gamla vår ljuvliga kakor, och full rulle. I helgen har 3 av 4 haft besök av sina nya familjer. Alla 4 är bokade till toppenhem och vi är så tacksamma för dessa underbara människor som ingår i " Wilda familjen". Själva katteriet kommer snart att förgyllas med en ny liten alldeles ljuvligt vacker tjej, S*Aborgatos Urd.Kommer kallas Maya till vardags Stort tack till hennes underbara uppfödare Inger Karlsson för detta förtroende <3

21/2
I fredags fyllde vår Nature Litter 1 år, så nöjd med dessa fina killar som jag har äran att följa tack vara deras goa ägare och Link som stannade kvar. Deras helsyskon är nu 6 veckor och alla pojkarna har hittat sina framtida, fantastiska ägare. Honan väntar besök innan vi är säkra på vart hon hamnar.
13/2

Idag har jag uppdaterat kullens vikter och foton. Alla växer fint,äter vanlig kattmat, busar järnet och använder lådan. Förra veckan blev det ingen uppdatering men fört in rätta vikten i alla fall. Snart bestäms det vem som flyttar vart då vi har lite besök bokade under veckan som kommer, är såå tacksam för allt intresse våra små kakor drar till sig.

30/1
3 veckor redan och nu har hagen kommit fram. Dom är såå sociala och skriker högt när man kommer in i köket och ropar på dom, gosa och busa älskar dom. I nuläget har vi intresse på allihop men livet kan som alla vet ändras, så fråga är helt ok. Nya foton i deras album.

23/1
Nu är kullen 2 veckor med öppnade ögon och på darriga ben börjar dom långsamt upptäcka världen och är så där ljuvligt söta :-)
2 Veckor foton och vikter finns på kattungesidan.


21/1
Uppaterat kattungarnas fotoalbum, Länk hittas på kattungesidan i respektives ruta.
I morgon blir Nature kullen 11 månader , River ( Link ) som bor kvar  kommer snart ta emot förfrågningar om man är intresserad av att låna honom. Kommer lånas ut sparsamt till flickor vi tror han har nåt att tillföra, SVERAKS regler följs.


16/1
Kattungarna är en vecka och dom växer så det knakar. 2 har öppnat ögonen. Tyvärr har jag bara mobil att fota med så det blir som det blir. Lägger ut filmsnuttar på facebook där man ser dom bättre.

10/1
Igår föddes vår 13 kull, 3 pojkar och 1 flicka. Karma skötte allt som den stjärna hon är och alla mår bra. Extra kul att äntligen få se en tjej då förra kullen va bara pojkar  :-) Mer info och foton på Kattungesidan

17/12
Sommar och höst har katteriet legat lågt men nu väntar vi kull igen runt 3 januari 2022. Dat är samma föräldrar som förra kullen , Karma och Hades. Vid intresse kontakta oss gärna. Förväntande färger är rödvita hanar och sköldpaddsfärgade honor med vitt.

13/5
12 veckor idag och sista uppdateringen med fulltalig kull. Igår fick dom sin andra spruta och blev besiktigade utan anmärkning, alltid lika skönt. Sparrow kommer kallas Cosmoz i sitt nya hem, Forest kallas sitt stamnamn, Rain blir en Lotus och vi kallar River för Link till vardags.

7/5
Nu springer tiden iväg, 11 veckor och nästa fredag flyttar 2 stycken. Denna kull har varit underbar att följa och dom som flyttar får dom bästa hemmen <3 Karma har varit en superbra mamma och är redan tillbaka i full kondition.
River blir kvar i katteriet, han är inte perfekt tekniskt men det ska bli spännande att se hur han utvecklas och han har charmat oss så totalt här hemma. Foton m.m är uppdaterade.

30/4
Igår blev killarna i Nature kullen 10 veckor, nya bilder i deras album. Idag firar vi S*Vientos Lapras /Hades och S*Vientos Mafaldine/ Pandoras 4-årsdag <3 Dom är halvsyskon och kusiner och förgyller våra dagar dessa älskade katter.
22/4
Uppdaterat kattungesidan med nya foton. Pojkarna växer och mår bra. Fick sin första spruta och sitt chip i Tisdags. Dom är i hela lägenheten och nu vaknar man upp med om i sängen , såå mysiga.

16/4
Veckorna går nästan för fort, 8 veckor gamla och snart dags för första vaccineringen. Sparrow och Forest kommer att bo tillsammans i Falköping och få 2 svartvita storasystrar. Rain får besök i helgen och River blir kvar i katteriet om han går igenom besiktningen för avel annars blir han till salu. Foton och vikter uppdaterat.

8/4
7 veckor är nu kullen och Rain letar ny familj att bli älskad av när det är dax och flytta hemifrån. Nya foton finns i allas album.

4/4
Idag har killarna haft besök och Forest kommer flytta till Falköping till en supergo människomamma och två kattsystrar <3

2/4
April är redan här och pojkarna växer såå fort. 6 veckor och nu tar dom sig ut på äventyr i hela lägenheten. Social och orädda med god aptit allihopa förgyller dom våra liv <3 Kattungesidan och deras foto album är uppdaterade.
Nu väntar en vecka med besökare som visat sitt intresse, känns som riktigt bra familjer så håll tummarna för att killarna hittar just sina människor. Glad Påsk !
28/3
I Torsdags blev kullen 5 veckor och nu har jag hunnit uppdatera lite, bilderna är tagna med mobil men får duga. Vikterna är från Torsdag.

18/3
4 veckors foton blev varsitt på kattunge sidan i nuläget då matte är lite krasslig. Dom har nu flyttat ut i köket och smakar fast föda. Vid intresse kontakta mig gärna. 
11/3
 Ännu en vecka har gått och pojkarna frodas. Har öppnat upp bolådan så deras värld har blivit större till mamma Karmas förtret ;-)
4/3
Ny månad och pojkarna är 2 veckor, alla har öppnat ögonen och tultar omkring. Nu känner dom igen våra röster och söker kontakt :-) alla följer sin egen viktkurva fint foton och vikt på kattungesidan. Dom vuxna katternas album har fått lite nya foton utom vår Ariel som skyr kameran..

25/2
Pojkarna är redan 1 vecka så vikt och nya foton finns på kattungesidan. Dom är såå fina och Karma är en exemplarisk mamma.
20/2
Så i Torsdags kom dom äntligen, vår efterlängtade kull mellan Karma och Hades. Allt gick bra och det blev 4 röda fantastiska pojkar <3 se mer på Kattungesidan

14/1
förra söndagen den 7/1 blev Hades pappa till 3 honor och 1 hane hos S*Zygots katteri, helt underbart fina <3 Nu väntar vi otåligt på våra egna små här.

31/1
Äntligen lämnar vi långa Januari och går in i en roligare månad, ca 2 veckor kvar till Karma ska ha sin första kull. 

2/1 2021
Första inlägget för i år är det hemskt att behöva meddela att vår Saga fick somna in 23 december :-( mer info finns på sidan In Loving Memory
En roligare nyhet är att Hades äntligen lyckats para Karma och alla tecken tyder på dräktighet !! Som vi väntat på detta, nu håller vi tummarna för att allt går bra och vi får småtassar igen runt 14 Februari, mer info under Planer


10/12

Det har varit en konstig höst och nu vinter i världen. Här har inte hänt så mycket, Hades har haft ett par dambesök vi väntar besked om annars väntar vi på att våra egna tjejer ska behaga löpa. Vi hoppas
att det vänder till det bättre nästa år och att vi också kommer ut på utställningar igen. En God Jul och ett Gott nytt år önskar vi er alla, vill ni se katterna är deras instagram ganska aktiv nu, winsneswildacattery

21/8
Vi har planer för våra 3 fertila tjejer. Är man sugen på en vacker skogiskille har min vän Hanna Anderssson med katteriet SE*Hels Rike 3 killar till salu  som min Hades också är morfar till.

10/5
Längesen vi uppdaterade,världen ser ju helt annorlunda ut nu.kattutställningar är inställda,planer på is osv. Har själv varit sjuk 7 veckor och orken är fortfarande låg. 30 Mars firade Hades och Pandora sin 3-års dag och 8/5 fyllde Karma 2 år. Illani är numera kastrerad och ägs av oss ( dotterns katt)
Vi väntar fortfarande på att Karma ska behaga löpa och paras med Hades <3  Alla våra katter mår bra och våra nära och kära desamma,det är det som är viktigast  nu <3Januari 2020
Nytt år och nya möjligheter..
Den 27/12 hämtade vi hem vår nya lilla prinsessa S*Fitnesscats Cheryl, en underbar blåsilver/vit tös som kallas Saga till vardags. Så trygg och framåt med grym profil/huvud, haka och bra längder, svans upp till nacken , ja det enda "felet" är väl dom höga öronen men man kan inte få allt ;-) Hon har dessutom en bra stamtavla med massa "gamla" katter i. Vi är så tacksamma att Evahelen /S*Fitnesscats återigen gav oss detta förtroendet och ser fram emot Sagas utveckling.
I år hoppas vi på kattungar mellan Hades och Karma ( se planer) och en och annan utställning.


8/12
Haft en supertrevlig utställningshelg med hemmaklubben där min älskade S*Pysidas Idun tog sina cert och kan nu titulera sig Champion. Tack alla gamla och nya kattvänner för samtal och gemenskap <3

5/12
Denna helgen hittar ni oss och en massa vackra katter på Ädelkattens utställning i Åkered, Västra Fölunda

27/11
Dom ljuvliga kattungarna som vår S*Vientos Lapras /Hades är pappa till hos Camilla Wester S*Vientos utvecklas såå fint, snygga killen Fiddler är till salu så kika in hos dom <3


3/11

Vi har nåtts av den sorgliga nyheten att S*Winsnes Wilda Crystal Saga från vår Fantasykull, gått bort i cancer. Vi är väldigt ledsna speciellt för hennes underbara matttes skull. systern Odessa som bor i samma hem är såklart en stor tröst. Crystal Saga blev 7 år <3

27/10
Längesen vi uppdaterade här. Vår Hades har sen sist blivit pappa till 4 vackra bebisar hos S*Vientos katteri,titta gärna in hos dom www.vientos.se    
Vi själva väntar fortfarande på att han och Karma här ska lyckas få till några små. Vi har oxå planer för Pandora ( S*Vientos Mafaldine) när den tilltänkte hanes chip släpper :-) Winterfell kommer kastreras, ett tufft och inte självklart beslut men jag känner att det vi gick igenom är inget vi vill riskera igen. Vi vet inte varför det hände men hon blir inte yngre så vi tar inga risker.

11/8
1 Augusti föddes första kattungen i en kull som för oss alla skulle visa sig bli en massiv kamp och stor sorg :-/ sista kattungen föddes morgonen efter, 5 totalt. Ingen diade och vi började stödmata, sen tynade dom bort en efter en, från livsdugliga pipande och aktiva. Vi gjorde allt vi kunde med värme ersättning varannan timme dygnet runt  m.m. samtidigt som mamma katt stöttades upp med tillskott och massage för att förhindra mjölkstockning. Sista kattungen förlorade vi en vecka efter hon fötts :-(  Varför detta hände kan vi bara spekulera i, dom fick aldrig i sig råmjölken med viktiga antikroppar då dom inte riktigt fattade diandet.
Winterfell mår bra och det är ju huvudsaken. Nu får vi smälta denna tragiska händelse. Vi har under denna tid fått otrolig stöttning och hjälp, är så tacksam och ödmjuk inför alla fantastiska människor i vårt liv <3

17/7
Mitt i sorgen går livet vidare så nu ser vi fram emot små kattungar runt 30/7

22/6
För 1 vecka sen hände det otänkbara, vår älskade Yoshi fick somna in. Hans njurar var för skadade. Vi vet inte varför men vi tog hem veterinär så han fick somna in där han alltid var trygg,bredvid mig i sängen. Detta är så hemskt,han lämnar ett så stort hål här och i mitt hjärta :-( Vi fick bara 4 år tillsammans mitt stora fina lejon.

9/6

Idag firar vi vår älskade kastrat Yoshi på 4-års dagen <3

1/6
Vår första planerade parning för i år har genomförts mellan Winterfell och Lapras/Hades. Nu får vi vänta och se om det blir kattungar vecka 31

27/5
Helgen spenderades på Spinneriets utställning här i Alingsås, med oss hade vi Karma och foderkatten Illani. Båda skötte sig med den äran, Karma tog sina 2 första cert som vuxen och Illani blev på söndagen Champion . En supertrevlig helg med gamla och nya kattvänner,massa vackra katter och go stämning.
Vi har också bevittnat parning mellan Hades och Winterfell nu återstår att se on hans kastratchip släppt helt och det blir bebisar eller inte :-) 

20/5
Var ett tag sen jag uppdaterade. Hades avkommor hos Sanne är alla bokade, en tjej stannar i hennes katter vilket vi tycker är jätteroligt och en av killarna flyttar till SE*Crazycatslady katteri.
Hades är fertil och kan ev lånas ut till nån enstaka hona,kontakta mig vid intresse. Han kommer i första hand träffa mina tjejer Karma och Winterfell och för henne blir det sista kullen, se mer under Planer.
25-26 Maj ställs Karma och vår foderkatt Illani ut här i Alingsås på Spinneriets utställning.

19/3
Bebisarna hos SE*Havens Lou är nu 2 veckor gamla och alldeles underbara. Vill ni se mer av dom besök Sannes hemsida .Jag kan vidarebefodra vid intresse. Utställning blir det först i Maj för Hades och Karma, först ut i Falköping.
4/3
S*Vientos Lapras /Hades blev i natt stolt pappa till 4 underbara små hos SE*Havens Lou katteri. I nuläget ser det ut som 2 pojkar och 2 flickor. Mamma katt S*Zimexis Haven Bluebell / Selma och ägare Sanne fixade detta såå bra tillsammans och jag är tacksam för att jag får vara så delaktig <3 Jag förmedlar gärna kontakt vid intresse och kommer lägga ut adress till hennes hemsida så snart den är klar.

25/1 - 19
Vår Hades har haft dambesök och om allt går väl väntas kattungar hos ägaren Sanne Sjögren vecka 10. Vid intresse kontakta mig så förmedlar jag.
23/12
Året går mot sitt slut,ett fantastiskt år på många sätt. Vi har fått förmånen att se 2 kullar växa upp och hittat underbara hem,stort tack till er fantastiska kattungeköpare <3 2 flickor har flyttat in, Snygga och underbara S*Pysidas Idun, stort tack Inger för denna goa tös <3 min dotter fick sin dröm uppfylld en Devon Rex, tack vare Jenny och Magnus Canbro, och foderkatten SE*Orbnacs Baherie smög sig in i allas hjärtan <3 S*Vientos Lapras fick sin första kull utanför katteriet, 2 ljuvliga små hos Kia Berntsson / S*Räserråttans <3
Året som kommer ser vi fram emot mer utställningar och kanske småtassar igen. Stort tack alla ni kattmänniskor som förgyller vår hobby <3 <3

10/12
Helgens resultat finns under fliken utställning, så stolt över min tös som visade upp vår foderkatt och vår avkomma S*Winsnes Wilda Sky Vodka och hennes underbara ägare som kom med henne <3
5/12
I helgen 8-9 Dec hittar ni oss på Ädelkattens utställning i Åkered Västra Frölunda. Med oss har vi S*Vientos Lapras /Hades och Stellas foderkatt SE*Orbnacs Baherie/ Illani,kom gärna fram oss hälsa :-)
12/11
Nu är alla 3 i sina nya hem och rapporteras trygga och goa <3
I morse fick vi den glada nyheten att S*Vientos Lapras ( Hades) blivit pappa till två små hos S*Räserråttans katteri, stort grattis <3
10/11
Igår flyttade Jägermeister till Hjo, vi önskar dom all lycka <3 Idag åker Sierra Tequila till Göteborg med sina hussar och på måndag flyttar Sky Vodka till Stenungssund men henne träffar vi på utställningen i December,ska bli såå spännande. Alla kattungar får nya kattkompisar att busa med vilket känns bra. Ädelkattens utställning i December kommer gästas av S*Vientos Lapras båda dagar, Sky Vodka på Söndagen och vår foderkatt SE*Orbnacs Baherie båda dagar då hennes ägare ställer kull <3 Hades kommer chipkastreras denna månaden och vi tar en paus från kullar och ägnar oss åt lite utställningar våren 2019

31/10
Fotona på vår kull är sena denna gången men vikt togs i lördags. Dom kommer flytta lite senare,tiden med mamma är bara hälsosam.

20/10
11 veckor är vår kull idag och fulla med bus och påhitt, dom håller mig på benen i alla fall ;-) vikter och foton uppdaterade.

14/10
Nu är hela kullen vår bokad och får underbara hem och familjer. Vill tacka er alla <3
13/10
Nya foton och vikter på kullen som idag är 10 veckor. I morgon får Jägermeister besök så vi håller tummarna att kärlek uppstår och  detta är hans nya familj :-) Vår foderkatt har nu också fått ett fotogalleri.

7/10
 lilla Sky Vodka är nu bokad och kommer bo ihop med sina två mostrar från oss. Bästa hemmet,tusen tack fina ni <3
6/10
Idag debuterade vår älskade S*Pysidas Idun (Karma) på Elfsborgskattens utställning i Vårgårda och vilken debut, ex 1 i tuff konkurrens och sen bäst i variant ! Lilla skruttan kom sen 2a i Nomineringen efter vackra S*Pysidas Havanna <3 Tusen tack finaste Inger Andersson / S*Pysidas för förtroendet och att du alltid finns där <3 
Kattungarna växer såå fort, redan 9 veckor och såklart världens finaste ;-) Foton och vikter samt info hittar ni på kattungesidan.

28/9
Denna vecka uppdaterar jag med vikter och nya foton 1 dag tidigare. Allt flyter på jättebra,denna veckan har alla katterna lärt känna vår nyaste medlem som kallas Illani till vardags. Är så grymt imponerad över hur våra katter tar till sig henne och hur cool lilla tjejen är bland dessa pälsmonster ;-)
22/9
Idag flyttade hon äntligen hit, dotterns lilla foderkatt SE*Orbnacs Baherie, en liten Devon Rex med massa skinn på näsan och dotterns drömras. Tusen tack Jenny och Magnus Canbro för förtroendet och mentorsskap till Stella <3
Ida är också vår Liquor kull 7 veckor och det är full rulle från morgon till kväll. Denna kull är väldigt keliga och söker gärna upp dig för soffgos och mys med närmaste människa. Sky Vodka och Jägermeister letar efter sin egna familj.

15/9
I veckan har vår Hades haft vackra IC  S*Räserråttans Rita här på en date så nu hoppas vi på bebisar där vecka 45. Kullen här är nu 6 veckor och kattungesidan är uppdaterad, 2 är till salu. Nya foton på vår S*Pysidas Idun/Karma på hennes sida.
8/9
Nu är jag tillbaka från semestern och kullen har hunnit bli 5 veckor. Ljuvliga små med spring i benen. Äter riktig mat med god aptit och går duktigt på lådan. 2 av dom är till salu ( pojken utvärderas men man kan lämna en förfrågan ) Foton i deras album. 
25/8
Nu är kattungesidan  uppdaterad med vikter och foton. Bebisarna är ljuvliga och utvecklas fint :-)

18/8
Bebisarna är redan 2 veckor och öppnat ögonen. Ökar fint i vikt och piper efter uppmärksamhet så fort dom hör oss <3 Tyvärr har jag ingen riktig kamera men hoppas en vän kommer med sin.
11/8
L kullen är idag 1 vecka, kattungesidan är uppdaterad med vikter och foton

9/8
Kullen mår bra och går upp i vikt fint. Den svarvita är en hane och fått byta namn :-)

7/8
I morse hittade jag den andra hanen Remy Martin död i bolådan :-( Det var lite av en chock då han såg ut att må bra på kvällen. Vi har varit förskonade från mycket med våra kullar och man får dåligt samvete och undrar om man kunde gjort nåt men allt syns inte och han verkade ha dött i sömnen :-( Nu är man såklart väldigt nervös över flickorna som oxå ser ut att må bra och ökar fint i vikt men vi försöker att njuta ändå och övervakar noga <3
6/8
Tyvärr fick lille killen Belvedere somna in idag. Han hittade aldrig mammas mat och trots försök till stödmatning tappade han vikten och idag var det som om han gav upp. Livet som uppfödare är inte bara en dans på rosor. Resten av kullen mår bara bra.
5/8
Vi har haft en händelserik Lördag. Jag har hämtat hem vår nya fantastiska tjej S*Pysidas Idun som kommer kallas Karma till vardags. Tusen tack Inger för förtroendet, hon klev rakt in här som om hon alltid bott här och min fantastiska flock tog henne till sig direkt. Under kvällen/natten föddes också katteriets 13 kull. 3 flickor och 2 pojkar som det ser ut nu. Mamma Winterfell skötte den långdragna förlossningen med bravur. Foton kommer när hon tillåter men namn har dom fått och går att se på kattungesidan.
14/7
Idag flyttade Kurt med sin nya mamma och pappa till Västerås. Han kommer få det såå bra med dom och vi önskar er all lycka <3

30/6
Nu är vi ganska säkra på att Winter och Hades väntar ny kull vecka 31. Då hon var i sån superkondition lät vi dom träffas ganska direkt då Hades kommer chipkastreras snart.

14/6
Idag flyttade Cobain till sin nya familj i Örebro. Vi önskar dom all lycka och ett stort tack för att dom vill älska ännu en kille från oss <3 Kurt stannar ett tag till men jag vet att hans nya familj längtar och räknar ner <3

I snart 1 år har jag letat efter en ny hona till katteriet. Mycket ska stämma och plötsligt fanns hon bara där: en röd tjej med "rätt stamtavla" till vår kille, ett uttryck jag älskar och bra stomme. Dessutom en uppfödare jag alltid gillat genom foton,fb och gemensamma vänner. Sunt tänk,snygga katter och en egen åsikt om livet ;-) Är så tacksam att Inger S*Pysidas ville ge mig förtroendet att ägas av vackra S*Pysidas Idun <3 Så i början av Augusti flyttar hon hit.

6/6
Ännu 1 vecka har gått och som alla vet har vädret varit galet hett men också skönt. Kattungarna har tagit det ok, förutom att deras aptit minskat. Dricker bra gör dom i alla fall men inte direkt gått upp i vikt. Fast dom far ju runt desemellan :-) Lite nya foton finns i alla fall.

30/5
Kullen fyllde 10 veckor igår och i helgen blev också Kurt bokad. Foton och vikter uppdaterat och första vacceneringen är gjord förra veckan. Dom far runt här trots värmen och är såå roliga att bara titta på. Känns overkligt att dom snart flyttar MEN vi har nya planer ;-) se länk PLANER

22/5

9 veckorsfoton och vikter finns nu på kattungesidan. Pojkarna är överallt hela tiden och helt ljuvliga i sin personlighet båda två. Kurt söker fortfarande rätt hem när han är stor nog att flytta.
I Lördags var jag med min svärdotter och hennes Muffin ( S*Winsnes Wilda Amethyst) som ställdes ut på Spinneriets utställning för första gången i vuxen kastratklass. Trots att hon fällt all sin vackra päls fick hon en kanonbedömning och tog sitt första certifikat och EX 1 i konkurrens ! Hon vart dock stressad så vi valde att låta hennes slippa resten av dagen.
15/5
Nya foton och vikter på kattungarna finns nu på kattungesidan. På Lördag 19/5 kommer vår fina avkomma S*Winsnes Wilda Amethyst ställas ut för första gången som kastrat dock har hon fällt all päls men vad gör det, vi kommer dit och stöttar ägaren som råkar vara min svärdotter :-)
I början av Juni kommer vår avelshane Hades HCM scannas och sen förhoppningsvis få dambesök innan kastratchip sätts in. Killen behöver få lägga på sig. I Juni kommer ochså vår foderhona S*Vientos Mafaldine ( Pandora) få sin första kull. Hennes kloka och fina uppfödare och ägare kommer låta dom födas och växa upp här hos oss då min dotter och hon har ett såå speciellt band <3 Men är man intresserad är det till Camilla Wester / S*Vientos man vänder sig :-)

2/5
Pga att vi haft mycket med vår flytt har uppdateringar och foton släpat efter. Cobain är nu bokad och Kurt är till salu. Väntar på att mitt internet ska installeras så jag kan lägga in foton m.m. Pojkarna mår bra och är precis så ljuvliga och busiga som dom ska vara :-)
17/4
4 veckor idag och nu börjar det bli full fart i hagen. Cobain har smakat färs med stor förtjusning men Kurt föredrar mamma. Kassa foton men dom är i alla fall finare i verkligheten ;-)

10/4
Pojkarna är redan 3 veckor och växer så det knakar. Uppdaterat med vikter och nya foton på kattungesidan. Stort tack till pappa Hades uppfödare Camilla Wester som var här med sina riktiga kamera, vilken skillnad på foton <3

3/4
I helgen har vi ställt ut S*Vientos Lapras ( Hades) på Scandinavian Winner show i Göteborg. Han kom 4 av 5 med en kanonbra bedömning . Vi väntade oss inget annat då konkurransen var stenhård och det var första gången han gick upp i öppen klass. Utställningen var i sig en stor upplevelse :-) Bebisarna är idag 2 veckor och har båda öppnat sina ögon o tultar runt som små sälar o piper när dom hör min röst <3 Tyvärr har jag bara mobilen att fota med så bilderna är inget vidare. Vikter och foton på kattungesidan

24/3
Tvillingarna växer och mår bra. Faster Pandora älskar dom som sina egna och pappa Hades brukar ligga brevid bolådan, såna härliga katter man har <3
21/3- 18
Igår kväll föddes Winterfells och Hades kattungar. 2 stora fina och friska hanar och tyvärr en jättefin hona med svår gomspalt som fick somna in. Det är tufft och vara uppfödare men nu glädjer vi oss åt pojkarna och att Winterfell mår bra. Mer info på kattungesidan

7/3 - 18
Tyvärr visade sig Ariel vara skendräktig men vi hoppas på fler försök. Winterfell är i alla fall med säkerhet dräktig vilket vi glädjer oss åt 

2/2 - 18
Nu är vi säkra på att  Winterfell är dräktig och väntas få vecka 12. Vilken underbart spännande vår vi har framför oss :-)
Now we are sure that also Winterfell is pregnant and is expected to have babies  week 12. What a wonderful exciting spring we have in front of us :-)

13/11 - 17
Vilken fantastisk utställningshelg vi haft i Vårgårda på ELK. Jag gick assistent båda dagarna som nybörjare och det var skitkul ! Att få hålla andras katter o olika raser och höra domarna förklara är såå nyttigt. Utställningspremiär för både Hades och Pandora var det i klass 12 på Lördagen hos Mira Fonzen vilket var extra kul då vi aldrig ställt för henne. Pandora blev ex 2 med superbedömning, Hades hos samma domare (går i grupp 4 båda två) var ensam hane så ex 1 och blev slagen av en annan hona i BIVen efter att Mira velat ett bra tag. Söndagen hade dom Geir Edvardsen , där blev Pandora ex 1 av tre så hon slog lördagens konkurrenter, Hades igen ensam hane så ex 1 och stod då i BIVen mot sin halvsyster, bara den känslan, och han tog det . Vidare upp i NOM mot jättefint motstånd där han vann ! och därmed upp i panel. Vi var såå glada och hoppades på åtminstone en röst i panel. Han fick TRE ! och blev Best in Show ! Den känslan kommer jag alltid bära med mig. Båda är super i mina ögon med bästa tempramentet såklart men att han tog det mot 5 stycken superfina bebisar va magiskt ! Att oxå få dela det med hans goa uppfödare och min vän Camilla Wester var grädde på moset. Detta kommer vi leva läänge på :-))

25/9 - 17
Så är dagen här när det är dax för Tiger Eye och flytta. Min goda vän och uppfödare Kiki från Tyskland har med sin man Ralf spenderat några dagar här med oss. Vi har oxå träffat fina pappa katt Caramel hos Camilla Wester och umgåtts med god mat. Som för 7 år sen då Mirak flyttade till deras katteri, får dom med sig en underbar kille som kommer bli saknad såklart men kommer ha ett underbart liv.
Har uppdaterat med nya foton på Hades och Pandoras sidor.
Tiger Eye is now moving with his new mum Kiki and dad Ralf to Germany and we are so happy for them and he is getting the best home just like Mirak did 7 years ago.
New pics on Hades and Pandora on their pages...


28/7 - 17
Idag flyttade Amethyst till sin nya familj,min svärdotter och son, så hon bor nära och jag får följa hennes utveckling och jag kommer dra med dom på utställning :-)

27/7 -17
In loving memory.....  ​Efter att ha sörjt sin stora kärlek Leo 1 år och vi provat allt fick vi till slut släppa taget. Min stora kärlek, stammoder för vårt katteri med den största personlighet jag mött.  Hon har skänkt oss barn och barnbarn som hon lever vidare i och hon älskade alla sina bebisar och att få vara mamma och alfa hona.Nu fick hon äntligen återförenas med Leo och vara lycklig igen.
Hålet i mitt hjärta kommer aldrig att läka ...

Tusen tack Lotta Kindbom S*Musslans för denna skatt och för att du alltid stått vid vår sida <3

23/7
​Pga operation har jag inte uppdaterat kullen 12 v men iaf, Malachite har flyttat och allt går såå bra. Idag flyttade äntligen våra två nya kattmedlemmar in Pandora ( S*Vientos Mafaldine) som samägs med hennes uppfödare Camilla Wester och hennes halvbror Hades ( S*Vientos Lapras) som förhoppningsvis blir vår framtida avelshane. Att äntligen efter 12 veckors väntan ha dom här känns fantastiskt, dom är så underbara, trygga, busiga och allt vi kan hoppas på och mer. Är såå tacksam mot min fina vän Camilla för förtroendet <3
12/7
Redan 11 veckor och snart drar det ihop sig för flytt. Malachite kommer flytta först,en vecka efter är det Amethyst tur men Tiger Eye kommer vi få njuta av till slutet på september då kommer hans matte och huss från Tyskland för och hämta honom . Alla tre får superbra hem två, Malachite till sällskap, Amethyst till sällskap/utställning och Tiger Eye till sällskap/avel. Självklart flyttar ingen före 12 veckors ålder ;-)

28/6
​9 veckor och första sprutan är tagen, alla skötte sig super.
25/6
Malachite är nu bokad och kommer få ett fantastiskt hem i Skåne :-)

1/6
Nya foton och vikter på bebisarna. Nya foton i Yoshis album. Malachite söker ett eget hem.
New pics in the kittens albums, Malachite is looking for his foreverhome. Some new pis in Yoshis album aswell.
24/5
Tiden rusar när man har kattungar, 4 veckor och full rulle,äter och växer som dom ska och så sociala. Malachite är till salu.
Time flies with kittens,allready 4 weeks and are everywhere,Malachite is for sale.


18/5
Igår blev våra juveler 3 veckor och har börjat få spring i benen,pojkarna började äta fast föda 2 1/2 veckor gamla ! Har aldrig haft så tidiga ungar men Malachite var missnöjd o stannade i vikt,flaska dög inte heller men Hills babymat med ersättning är mumma. Amethyst håller sig till mammans mat än så länge. Foton och aktuell vikt på kattungesidan 

​Yesterday our jewels was 3 weeks old and now they are getting around, the boys started to eat solid food only 2 1/2 weeks old,never had any kittens beafore who started that early but Malachite wasnt happy and stod still in weight,and formula wasnt his thing, Hills with formula on a plate really is . Amethyst is still happy with only moms food. New pics and current weight on the kittenpage

10/5
​Kullen är 2 veckor idag och dom har alla öppnat sina ögon och börjat upptäcka sin lilla värld. Så fort dom hör min röst skriks det och dom vill gosa,såå fina alla tre <3 Nya foton och vikt på kattungesidan och på fb.
The litter is now 2 weeks and have all opened their eyes and explore their little world. As soon ass they hear my voice they come screaming for cuddle, soo cute. New pics on the kittenpage and on facebook
3/5
Kullen är redan 1 v och växer fint. Malachite har öppnat ögonen nästan helt och Tiger Eye verkar fått tag i grädde ;-)
Amethyst föddes tyvärr med en liten svansknick och går till sällskap. Foton finns på länkarna på kattungesidan.
The litter is already 1 week and grows well. Malachite has opened his eyes almost completely and Tiger Eye seems to have found cream ;-)
Amethyst was born unfortunately with a little tailknick and goes to company. Photos are on the links on the kittenpage​26/4
Kattungarna är här. Mer info och foton på kattungesidan.
​Kittens are born,more info and pics on kittenpage.

10/4
Idag är Winterfell på dag 50 och har ökat 1,2kg i vikt,vi gissar på att det blir fler än två denna gången :-)
Today Winterfell is on day 50 and has gained 1,2 kg so we are guessing there is more then two babies this time :-)

14/3
​Om allt går väl så väntar vi ny kull vecka 17,se mer under Planer
If all goes well we is expecting kittens week 17,se more info under Plans
19/2 2017
Winterfell är på en drömdejt,mer info kommer på planer sidan..

20/12
idag fyller vår älskade CH S*Musslans Camomille/Mimmi 9 år <3
6/12
I helgen var vi på min hemmaklubb Ädelkattens utställning med Yoshi. Han blev Premier på lördagen och tog sitt första cert i klass 8 på söndagen :-)

13/11 - 17
I helgen har Yoshi,vår maine coon kille, varit på sin första utställning i Vårgårda och han skötte sig såå bra fastän det var lite läskigt. Fick superbedömning och cert båda dagarna :-)


28/9 - 17
Enligt obduktion dog Lova av en hjärnblödning som förmodligen orsakades av en medfödd bristning i ett blodkärl. Vi är tacksamma för att vi inte missat nån direkt sjukdom och att hon fick dö snabbt <3


31/8 2017
Igår morse (30/8) fann vi Lova död,det såg ut som hon dött i sömnen inte ens fyllda 3 år :-( Jag är förkrossad och rannsakar mig och undrar vad jag har missat,om jag kunde gjort nåt osv... Därför kommer hon obduceras... Hon var en försiktig och blyg tjej som inte gjorde mycket väsen av sig men saknaden är inte desto mindre för det. Sov gott vår älskade prinsessa :-((